Rust en ruimte; breng de vakantie door in een huisje in Zweden

Zoek je een diversiteit aan natuurschoon met bosrijke gebieden, kraakheldere wateren, fraaie wandelroutes en verblijven in de natuur. Heeft u hier oren na en sluit dit naadloos aan bij wat u een leuke vakantie zou kunnen vinden dan is Zweden misschien wel de plek voor u om eens een recreatiehuis te huren. Dit in het noorden van Europa gelegen land heeft nog de grote natuurgebieden waar u dagen door heen kunt trekken zonder een mens tegen te komen. Het is mogelijk om diep in de bossen van Zweden een leuk vakantiechalet te boeken en genieten van het unieke natuurschoon welke dit land te bieden heeft. Als rechtgeaard buitenmens kan het niet anders dan dat u zich hier helemaal thuis zult voelen in dit deel van Scandinavië en u hier een heerlijke vakantie zal doorbrengen.

Boek eens een stuga in Zweden

Hé zult u denken, wat is dat? Wat is een Stuga? Nou dat is de benaming voor een traditionele vakantiewoning in Zweden. Denk dan niet aan een appartement op een groot vakantiepark. Nee het gaat dan over een huisje midden in de Zweeds natuur. Dit soort vakantiehuizen zijn onder de inwoners van Zweden al vele decennia populair en de laatste jaren weten ook steeds meer buitenlandse toeristen hun weg te vinden richting dit soort onderkomens.
Je treft ze vooral aan in de landelijke gebieden en hier heeft Zweden er gelukkig nog veel van. Het is dan ook mogelijk om een leuk huisje te huren aan een bosmeertje. Voor in Noord-Zweden zijn er prachtige gebieden te vinden waar je een accommodatie kunt huren en je tuin in feite hectares groot is. Kortom je verblijft midden in de Zweedse natuur!

Zweden gaat prat op haar bossen en meren

Het spreekwoord “door de bomen het bos niet meer zien” zou kunnen slaan op Zweden. De immense bossen die door praktisch geheel het land te vinden zijn hebben hun aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. De rechtgeaarde buitenmens kan het ook zeker waarderen, natuurschoon rondom je eigen stuga. De vakantiewoningen in Zweden zijn vaak traditioneel en hebben weinig luxe. De omliggende natuur staat centraal en wat is er leuker dan vissen aan een meertje, tegen de avond een kampvuur maken en daar de vers gevangen vis op bereiden.
Comfort en luxe zijn dan zaken die naar de achtergrond verdwijnen. Het is terug naar de natuur en waar kun je dit beter ondervinden dan tijdens een vakantie in Zweden.