La Palma, sub-tropisch eiland voor natuurliefhebers

De meeste bezoekers van het Canarische eiland La Palma hebben de veters van hun wandelschoenen al gestrikt nog voordat de piloot van het vliegtuig de daling inzet om te kunnen landen op deze gestolde vulkaanparel in de Atlantische Oceaan. La Isla Bonita, zoals het mooie eiland La Palma wordt genoemd, biedt wandelaaars meer dan 1000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden door verschillende landschappen en vegetatiezones.

De reis van de kust naar de hoogste top gaat door vijf verschillende klimaatzones. Niet zelden schijnt in het westen de zon, terwijl aan de andere kant van het eiland de berghellingen worden bevochtigd door de noordoostpassaatwolken. Diepe kloven doorkruisen het groene noorden, waar in de kleine authentieke dorpen de tijd stil lijkt te staan. Een groter contrast met het zwarte vulkanische zuiden is ondenkbaar.

Een van de hoogtepunten van La Palma is het nationale park Caldera de Taburiente, een van de grootste erosiekraters ter wereld. De kust van La Palma is niet, zoals in vele andere zon-en-strand- bestemmingen wel het geval is, vol gebouwd met hotels en appartementen. Zelfs in de badplaats Puerto Naos met het grootste strand van het eiland staat maar één hotel en worden de meeste appartementen niet door toeristen maar door de Palmeros zelf bewoond.

De beste manier om het eigenzinnige La Palma te gaan ontdekken doe je door het maken van een individuele rondreis waarbij in verspreid over het eiland gelegen accommodaties worden verbleven.

Uniek voor La Palma zijn de vrijstaande landhuizen met zicht op de oceaan waar je tijdens de vakantie kunt ervaren hoe het is om een eilandbewoner onder de eilandbewoners te zijn. Zonder de dagelijkse beslommeringen geniet je van je eigen privacy onder de zon en het zicht over de oceaan.

La Palma is thuiskomen in een door Oceaanzicht verzorgde vakantiewoning.