Genieten in Elburg

Op de veluwe zijn veel mooie plekjes te vinden. Zo ook hanzestad Elburg, een voormalig vissersplaatsje aan de Zuiderzee. Zowel in Elburg zelf als in de omgeving zijn voldoende dingen te zien en te doen.

Terug in de tijd

Elburg heeft een groot aantal bezienswaardigheden en monumenten. Het oude stadje en de haven zelf zijn al de moeite waard. Wie terug in de tijd wil, is in Elburg op de juiste plek. Ga mee met een stadswandeling en ontdek de oude stadsmuren en kazematten of verdiep je in het oude ambacht van de smid bij de museumsmederij.

Verder heeft Elburg ook een aantal musea, zoals het Nationaal Orgelmuseum, Joods museum Sjoel Elburg en Museum Elburg, gevestigd in het oude Agnietenklooster.

Actief Elburg

Naast de bezienswaardigheden is er genoeg te doen voor jong en oud. Zo kun je een dagje lekker relaxen op het strand, of op een echte Elburger Botter de omgeving vanaf het water verkennen. Ook de fiets is uitstekend om de omgeving te verkennen, volg één van de fietsroutes of ga zelf op onderzoek uit!

Naast fietsroutes beschikt Elburg ook over een aantal wandelroutes. Op Landgoed Zwaluwenburg loop je heerlijk in de schaduw van de bomen. Je kunt er ook voor kiezen om het Elburger Landgoederenpad te lopen, hierbij kan je kiezen of je voor de 8, 18 of 22 kilometer gaat.

Rustig een hengeltje uitslaan: in Elburg kan het. Midgetgolfen? Net buiten de vestingsmuren bevindt zich een midgetgolfbaan. Iets meer spanning? Attractiepark Walibi Holland is vijf tot tien minuten rijden met de auto.

 

Luxe logeren in Hotel Elburg

In de omgeving van Elburg zijn voldoende overnachtingen te vinden. Hotel Elburg is echter het enige hotel dat zich in het vestingstadje bevindt. Het hotel ligt in het hart van het oude centrum en telt 13 hotelkamers.

Hotel Elburg biedt een uitgebreid ontbijtbuffet, roomservice en gratis WIFI. Verder beschikt het hotel over een oplaadpunt voor E-Bikes, een veilige fiets- en motorgarage en een mindervalide parkeerplaats naast het hotel. Wel fietsen, maar geen fiets meegenomen? Bij het hotel kun je een fiets huren.