Wat heb je nodig voor een heerlijk dagje varen?

Eén van de leukste activiteiten op een zomerse dag is een dagje varen. Heerlijk genieten in de natuur met het kabbelende water om je heen. Op het water kom je helemaal tot rust! In dit artikel lees je hoe jij van een dagje varen een groot succes maakt.

Boot huren

We hebben natuurlijk niet allemaal de luxe om een eigen boot te bezitten. Gelukkig is dat in Nederland geen probleem. In vrijwel ieder vaarwater kun je wel een bootje huren.  Van de Amsterdamse grachten tot de Friese meren, ons land is rijk aan de meeste uiteenlopende wateren. Dat maakt Nederland een prachtig land voor een dagje varen.

Picknick

Vooral wanneer je de natuur intrekt, is het geweldig om onderweg te picknicken. Zoek een rustig plekje uit en geniet ongestoord van je eten. Leg een kleed neer, open je koelbox vol lekkers en je picknick kan niet meer mislukken.

Zwemkleding

Wat is er lekkerder om op een warme zomerdag even afkoeling te zoeken in het frisse water? Vergeet je zwemkleding en handdoek dus niet. Let er wel goed op waar je gaat zwemmen! Realiseer je goed dat zwemmen in open water gevaarlijk kan zijn door koud en diep water en de aanwezigheid van andere boten.

 

Bescherming tegen de zon

Op het water verkleur je sneller dan op het land. Vergeet dus niet je zonnebrand! Door de reflectie van de zon op het water verbrand je snel. Ook wanneer je al een mooi kleurtje hebt is het verstandig om je goed in te smeren. Het zou natuurlijk zonde zijn als je na een heerlijk dagje zo rood als een kreeft bent. Ook een zonnebril moet je niet vergeten. Ook een shirtje of iets dergelijks is ideaal. Zo heb je, zeker op het eind van de dag als je lichaam al de nodige zon heeft gehad, goed beschermen tegen verbranding.

Drink voldoende

Het klinkt als een open deur, maar zorg ervoor dat je voldoende drinkt. En daarmee bedoelen we ook water. Hoe lekker een wijntje of biertje ook is, een koud glas water mag niet ontbreken voor het aanvullen van het nodige vocht. Je zult niet de eerste zijn die letterlijk ziek wordt, omdat je te weinig vocht binnen krijgt tijdens een dagje varen.

 

Met deze tips ben je alweer een stukje dichterbij een relaxed dagje op het water. Maar het allerbelangrijkste om mee te nemen is gezelligheid en een goed humeur! Zo ben je, waar je ook gaat varen, verzekerd van een geslaagd dagje varen!