Op en top Spaanse vakantie in Sevilla

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip en wil je graag het echte Spanje proeven en ervaren? In dat geval is de stad Sevilla voor jou de gedroomde locatie voor een volgende stedentrip! Iedereen die deze parel van Andalusië heeft bezocht is het er dan ook over eens, geen enkele stad is Spaanser dan deze! Ben je een liefhebber van de authentieke, Spaanse keuken en zou je graag een lekker bordje tapas willen eten? In dat geval is er keuze te over! Sevilla puilt namelijk uit van de tapasbars en dat is lang niet de enige troef die deze stad voor reizigers in huis heeft.

Gemoedelijke, Spaanse leven

Ondanks het feit dat Sevilla best een grote stad is die over een behoorlijk bruisend karakter beschikt is het boven alles een zeer gemoedelijke stad waar je als reiziger heerlijk tot rust kan komen. De inwoners van de stad zijn zeer toegankelijk en helpen je graag verder of wijzen je de weg naar enkele van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is en waar ze met recht en rede trots op zijn. Het gemoedelijke aspect dat zo kenmerkend is voor Sevilla is eveneens terug te vinden in het uitgaansleven. Jongeren verzamelen er op de boulevard om vervolgens één van de discotheken of bars op te zoeken tot in de late uurtjes.

Prima stad voor cultuurliefhebbers

Tijdens een stedentrip Sevilla zal je ongetwijfeld willen genieten van al het moois dat jouw accommodatie te bieden heeft, maar het loont zeker en vast ook de moeite om eens een wandeling doorheen de stad te maken. Tijdens een dergelijke wandeling zal je vaak van de ene verbazing in de andere vallen. Sevilla is namelijk opvallend cultureel. Uiteraard zijn er de bekende bezienswaardigheden zoals de klokkentoren Giralda en het Plaza de Toros de la Maestranza, één van de mooiste arena’s van Spanje, maar er is meer.

Een tocht met een gids (of met een goede reisgids) voert je namelijk langs andere waardevolle overblijfselen uit het verleden waaronder de Torre del Oro. Deze toren maakte in het verleden deel uit van de Moorse stadswallen, maar heeft door de jaren heen verschillende inkledingen gehad. Zo deed het dienst als gevangenis, kapel en havenkantoor. Vandaag de dag is het maritiem museum van de stad er in terug te vinden. Andere aanraders zijn het Palacio de San Telmo, het archeologisch museum van de stad evenals Santa Cruz, de oude Joodse wijk van Sevilla.

Indrukwekkende toeristische infrastructuur

De Spaanse (groot)steden hebben een uitstekende reputatie wanneer het aankomt op de toeristische infrastructuur. Dat is bij Sevilla niet anders. Sterker nog, we zouden kunnen stellen dat deze stad vriend en vijand weet te verrassen met een ongekend ruim aanbod aan verblijfadressen. Ben je tijdens een stedentrip Sevilla op zoek naar echte luxe en wil je iedere dag tijdens je vakantie kunnen genieten van het mooiste uitzicht over de stad? In dat geval zal het Puerta del Principe bijvoorbeeld al je verwachtingen weten in te lossen.

Heb je eerder een beperkt budget voor handen of wil je gewoon een lekker goedkope accommodatie boeken in Sevilla? In dat geval kan je een keuze maken uit een ruim aanbod aan voordelige hotels en hostels waar je tegen een zeer beperkte overnachtingsprijs toch een meer dan comfortabele overnachting kunt beleven.