Busreizen lekker relaxt op vakantie

Hoe klinkt dit: Met stad en land afrijden om maar de meest relaxte plaatsen te vinden? Dit is natuurlijk gezellig met een groepje vrienden want je kunt veel lol maken. Die busreizen bestaan nog! Het wordt nu alleen anders genoemd, het zijn de georganiseerde busreizen met mensen die je al wel of niet kent. Je wordt met de bus van de ene naar de andere plaats gebracht voor bezichtigingen of mooie picknickplaatsen. Welke busreis past het beste bij je? Veel jongeren zijn in de zomer met de bus naar Spanje, ouderen kiezen graag voor een stedentrip met de bus.

Je doet er verstandig aan om bij de organisatie naar zulke dingen te informeren als ze al niet in de folder staan aangegeven. Er bestaan ook busreizen voor jongeren, alleenstaanden, gezinnen en mensen van vijftig jaar en ouder. Kijk daarom goed naar de doelgroep zodat je zeker weet dat het een reis is die bij je past.

Met een eigen bus

Je hebt een eigen busje waarmee je lekker op pad wil? Dat kan erg handig zijn, want zo heb je meer ruimte voor je eigen spullen. Je kunt met een grote groep familie of vrienden gaan of gewoon met het gezin. Je kunt veel spullen meenemen en je kunt met eigen mensen gaan. Maar controleer voor aanvang van de reis altijd de bandenspanning (in de papieren en meestal aan de binnenkant van het portier bij de bestuurdersstoel vindt u hierover meer informatie). Controleer daarbij ook regelmatig het oliepeil, want het is belangrijk dat de motor constant van voldoende olie voorzien is. Een kokende motor is ook erg vervelend. Als je stil moet staan in de file zet dan ook de motor. Als er toch beweging in de file is maar de motor dreigt oververhit te raken, ga dan aan de kant staan op een parkeerplaats en laat de motor een uurtje afkoelen. Kun je direct van die welverdiende picknick of dat lekkere kopje koffie in een wegrestaurant genieten.

Waar overnachten

Waar je gaat overnachten kan verschillend zijn. De plaats van overnachting hangt natuurlijk voor een groot deel af van de manier waarop je reist. Als je met een groep reist en je gebruikt de bus met name om van de ene naar de andere plek te komen, dan wil je overnachten op een camping, in een hotel of op een soortgelijke plaats. Met een groepje kun je ook een andere slaapplaats gaan regelen. Maar let wel op in welk land je bent want overnachten mag niet overal. Dat geldt in Frankrijk, Denemarken, Luxemburg, Slowakije en Kroatië. In Nederland, Italië, Duitsland en Oostenrijk mag je wel overnachten in je bus, maar je mag er geen stoelen en tafels voorzetten. Het mag er dus niet naar uit zien dat je hier aan het parkeren bent. In Spanje en Zwitserland zijn ze erg soepel als het om slapen in de bus gaat: het is toegestaan om langs de weg een nachtje in de auto of, in dit geval, bus door te brengen. Een hotel is soms toch wel fijner en zeker als je een heel eind hebt gereden. Het is vaak ook beter voor de rug om in een hotel te gaan slapen omdat de bedden dan een stuk beter zijn. Je moet het natuurlijk zelf weten wat het gaat worden, maar je kunt maar beter aan je gezondheid denken want de reis kan nog langer gaan duren dan alleen vandaag.