Bed and breakfast versus Hotel

Sinds jaar en dag gaan mensen op vakantie en is men al maanden voor vertrek in voorbereiding voor de ultieme reis. Ieder persoon heeft zijn/haar unieke behoeften, waardoor in de loop der jaren velerlei verschillende typen accommodatie mogelijkheden zijn ontwikkeld. Zo kun je vakantie vieren op een camping, in een bed and breakfast, een hotel, een appartement of meer. Op basis van jouw specifieke wensen maak je hierin een voor jou vaak eenvoudige keuze.

Vaak wordt de vraag gesteld wat nu daadwerkelijk de verschillen zijn tussen accommodaties, met in het bijzonder de verschillen tussen een bed and breakfast en een hotel. In beide type accommodaties logeer je namelijk in een stenen huis en in een heerlijk bed. Toch zijn er duidelijke verschillen aan te wijzen tussen het vieren van een vakantie in een bed and breakfast en het vieren van een vakantie in een hotel.

Mensen welke echt op zoek zijn naar een ‘thuis’ in het buitenland zoeken over het algemeen meer naar een traditionele bed and breakfast. Dit in tegenstelling tot anderen, welke meer op zoek zijn naar een groter geheel en het gemak en luxe van een hotel. Een hotel is toch vaak centraal gelegen en dichtbij alle openbare voorzieningen. Doordat hotels over het algemeen groter van aard zijn en desgewenst ook vaak onderdeel zijn van een keten kan het aanvoelen als een steriele wijze van vakantie vieren. Een bed and breakfast is vaak eigendom van de bewoners van het pand en bieden een meer individuele aanpak. De intieme sfeer in een bed and breakfast is daarom voor velen een belangrijke reden juist voor dit type accommodatie te kiezen.

Een ander bijzonder verschil tussen een bed and breakfast en een hotel is het voedsel dat je krijgt aangeboden. In een bed and breakfast verkrijg je over het algemeen de meer traditionele gerechten en wordt op individuele noot gekeken naar wat men lust en wat niet. In een hotel daarentegen verkrijg je gestandaardiseerde gerechten waar je daarentegen wel juist weer meer keuze hebt tot wat je nu daadwerkelijk op een moment gaat eten.

Tot slot is een groot verschil toch ook de wijze waarop je de cultuur en omgeving waarin je verblijft wenst te beleven. Als je echt de cultuur wilt opsnuiven van een bepaalde omgeving dan is een meer traditioneel verblijf in een bed and breakfast meer geschikt. Gaat het je enkel om de omgeving en ben je meer geïnteresseerd in het mooie weer en de zee temperatuur, dan is een hotel meer geschikt. Bed and breakfast eigenaren kunnen je namelijk als geen ander meenemen en adviseren in wat je allemaal in de omgeving kunt zien en beleven. Hotels bieden toch vaak enkel en alleen toeristische trips richting enkel grote bezienswaardigheden.

Voor iedereen is het maken van de keuze tussen de verschillende type accommodaties anders. En vaak ook niet eens afhankelijk van alleen de eigen wensen. Vaak hangt de samenstelling van de groep ook voor een groot gedeelte af van welk type accommodatie het meest gewenst en geschikt is. Daarom maakt het ook niet eens uit welke keuze je maakt. Het gaat er immers om dat je het ultieme vakantiegevoel beleeft!

Over de auteur
Als traditioneel vakantievierder breng ik graag mijn vakantie door in een bed and breakfast.