Het vakantieland Spanje

Het land van de stierengevechten, siësta’s, flamenco, voetbal maar ook een land die elk jaar miljoenen toeristen trekt. Dat is ook niet zo gek met locaties als de Costa Brava, de Pyreneeën, de Balearen en de Canarische eilanden. Spanje behoort tot 1 van de grootste landen van de EU zowel qua oppervlakte als inwoners. Catalonië is de toeristische trekpleister van het land zowel voor de binnenlandse als buitenlandse toeristen. Maar ook is Madrid een populaire plek voor de Spanjaarden, waar maar liefst 21 miljoen binnenlandse toeristen op afkwamen. Door het mediterrane klimaat gaan veel toeristen naar Spanje voor een zonvakantie en is voor de Nederlandse en Belgische toeristen al jaren 1 van de populairste vakantiebestemmingen. Daarnaast is een stedentrip door Spanje ook een opkomende rage. Vooral steden als Madrid en Barcelona staan hoog in het lijstje met meest bezochte Europese steden.  Dit komt niet alleen doordat het de grootste steden zijn maar ook omdat er 2 van ’s werelds grootste voetbalclubs te vinden zijn, Real Madrid en FC Barcelona. Beide ploegen beschikken over topspelers en als de 2 aardsrivalen tegenover elkaar staan wordt dit door beide partijen ook wel gezien als belangrijkste wedstrijd van het jaar genaamd El Clasico.

De meest pittoreske  plekken voor de zonvakantie

Spanje is een groot land en is voor iedere ‘soort’ vakantieganger een plek wat je moet bezoeken. Niet allen is het geschikt voor de zonvakantie maar ook voor het bezoeken van unieke bezienswaardigheden. Ook is het dankzij de Pyreneeën een plek waar je op dezelfde zowel kunt zwemmen in de zee als skiën in de mooie gebergten. Maar over het algemeen wordt Spanje meer gezien als land om te genieten van de warme tempraturen en wordt zelfs gebruikt door de senioren om te overwinteren. Dit is ideaal omdat oudere mensen vaak willen genieten van de rust en zo af en toe een wandeling willen maken door de prachtige natuur. Daarom komen ze in de wintermaanden omdat het dan rustig is. In de zomer is het alles behalve rustig, vooral gebieden als Catalonië en Andalusië hebben het zwaar te verduren maar de toeristen zijn samen met de export de belangrijkste geldbronnen. Ook de Canarische eilanden ‘leven’ inmiddels op de toeristen. Vooral eilanden als Gran Canaria en Tenerife trekken de meeste toeristen (ongeveer 7 miljoen). Tenerife staat er om bekend dat je er fantastisch kunt wandelen omdat het grootste gedeelte bestaat uit beschermde natuurgebieden. Het dennenbos van La Esperanza, het gebergte van Anaga en het nationaal park van de Teide zijn pittoreske plekken waar de toeristen graag een kijkje willen nemen. Een vakantie naar Ibiza staat bij veel Nederlanders op het verlanglijstje. De Costa del Sol en de Costa Brava zijn vooral gebieden voor de lowbugdettoeristen die voor weinig willen genieten van de zon en het stand en af en toe een activiteit willen doen. Vooral jongeren zijn gek op deze plaatsen omdat er ’s avonds een bruisend nachtleven tot gang komt die onvergetelijk is.

Exclusieve aanbiedingen voor een goedkope vakantie!

Wij snappen dat u niet te veel geld wil besteden aan de vakantie want het moet niet zo zijn dat u na een vakantie al u spaargeld hebt uitgegeven. Daarom kunt u op www.taha.nl ons grote aanbod aan vakantiehuisjes bekijken. Gegarandeerd plezier!