Een lange autovakantie met een baby

Je kunt de baby prima meenemen naar een ver vakantieadres, zolang er maar rekening gehouden wordt met tijden van voeding, middagdutje en nachtrust van de baby. Het is verstandig om vooral een autovakantie uit te zoeken in een land, waar je de taal goed van kent, zodat je bij eventuele gezondheidsproblemen zorgvuldig uit kunt leggen wat de baby mankeert. Het is dan goed dat je bijvoorbeeld Engels kunt spreken, dit is overal wel een begrijpelijke taal, maar informeer van te voren toch even voor de zekerheid.

De voorbereiding

Voor een lange autovakantie waar meestal een verblijf op een andere (vakantie) plaats aan vast hangt zijn nogal wat voorbereidingen nodig en je moet er aan denken dat je alle babyspullen zelf mee moet gaan nemen, denk hierbij dan aan flesjes, flessenwarmer, luiers voor minstens de eerst vierentwintig uur, flesvoeding en/of potjes met eten, want wie weet of je op de plaats van bestemming alles kunt krijgen dat je nodig hebt. Maar je  moet ook denken aan babyzeep, shampoo borsteltje en alles voor baby’s toilet. Je kunt ook een campingbedje meenemen. Dat geeft je wat vrijheid, want je kunt het immers ook gebruiken als box voor de baby, als je ’s middags of ’s avonds even de handen vrij wilt hebben om wat te lezen of zo. Ook voldoende kleertjes en slabbetjes is van groot belang en vergeet vooral de knuffel niet. Ga gewoon na wat je thuis per dag allemaal voor de baby gebruikt, maak daar op tijd een lijstje van en kruis alles af als je gaat inpakken. Je zorgt er zo voor dat je niets gaat vergeten.

De autoreis

Maak je geen zorgen over de reis want de reis zelf hoeft geen probleem te zijn. Baby’s hebben nog niet zoveel nodig en als ze hun natje en droogje maar krijgen, hun knuffeldier , hun speelgoed bij zich hebben en hun ouders in de buurt blijven, zijn ze meestal wel tevreden te houden. Als de baby veel moet huilen dan is het goed om hem op tijd eten te geven en te zorgen voor afleiding. Indien nodig is op tijd stoppen goed, om de twee uur even stoppen, een eindje wandelen met de baby en weer verder reizen.

’s Nachts rijden

Je kunt ook kiezen voor een andere oplossing, namelijk ’s nachts rijden. ’s Nachts heeft de baby geen eten, luiers en speelgoed nodig en kun je meestal rustig het langste gedeelte van het traject rijden. Je autovakantie Italië kan dan rustig beginnen. De baby slaapt dan, mede door het monotone gebrom van de motor en het lichte bewegen van de auto.