Op vakantie naar Brazilië

Ben je van plan om naar Brazilië op vakantie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Welke inentingen moet ik halen? Is het gevaarlijk in Brazilië?

Als je op vakantie gaat naar Brazilië is het zonde om maar naar 1 plaats te gaan. In plaats daarvan kun je voor een groot land als Brazilië beter kiezen voor een rondreis. Hierdoor krijg je een veel beter idee van het land en kun je alle hotspots bezoeken.

Voordat je naar Brazilië gaat is het een goed idee om je te laten inenten. Er zijn geen inentingen verplicht, maar je kunt beter voorkomen dan genezen. Neem ruim voor je vakantie contact op met je huisarts of met het GGD.

Als je dan een rondreis gaat maken, waar moet je dan heen? Nou, er zijn natuurlijk heel veel beroemde bezienswaardigheden in Brazilië. Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, het Amazonegebied en ga zo maar door. Laat je adviseren door een reisorganisatie en zet zo je eigen reis in elkaar. Dat is absoluut de moeite waard!

Qua temperatuur zit je eigenlijk een heel jaar goed. Omdat Brazilië bij de evenaar ligt heerst er een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar een beetje vochtig weer en praktisch altijd warm.

Is het gevaarlijk in Brazilië? Zoals je misschien wel weet is er in Brazilië een groot verschil tussen arm en rijk. Mede hierdoor heerst er veel criminaliteit. Het wordt daarom afgeraden om met allerlei “bling-bling” rond te paraderen. Waarschijnlijk val je al genoeg op doordat je een toerist bent, dus roep het niet over jezelf af. Als je ’s avonds ergens naartoe moet, pak dan gewoon de taxi. Deze zijn relatief goedkoop.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van Brazilie vakantie.