Nederlanders blijven op vakantie gaan

Wel besteden we wat minder geld aan vakanties. We gaan minder vaak op vakantie, wat minder ver weg of iets korter op vakantie. En Nederlanders maken natuurlijk graag gebruik van vroegboekkortingen en lastminutes. Alleen al in het voorjaar gaan 1,4 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie. De helft van de voorjaarsvakanties wordt in eigen land doorgebracht. De andere 700.000 Nederlanders gaan in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie.

Zonnige vakantie bestemmingen

In het voorjaar worden ook de plannen gemaakt voor de zomervakantie. Wordt het kamperen in Nederland? Of toch maar op zoek naar de zon! De zonnige landen Spanje, Frankrijk, Italiƫ en Turkije zijn het meest populair. Portugal scoort wat hoger dan Griekenland en Egypte. Oostenrijk blijft in trek en natuurlijk ook Nederland en Duitsland voor een leuke vakantie in een bungalow of vakantiehuisje.

Voordelig op vakantie

Als de Nederlander moet besparen op de vakanties zijn er meerdere mogelijkheden. Wat minder vaak op vakantie. Een vakantie wat dichterbij huis. Een kortere vakantie of voordeliger op vakantie. Dit kan door te profiteren van vroegboekkortingen en het voordeel van lastminutes. Een lastminute is de benaming voor vakantiereizen die op het laatste moment worden geboekt. Bij een Lastminutereis moet je wel flexibel zijn voor wat betreft de vertrekdatum en bestemming. Vanwege de snelheid is internet het ideale medium voor het zoeken en boeken van een lastminute.

Op het laatst beslissen waar je heen gaat en of je weggaat. De run op lastminutes wordt voor een groot deel bepaald door het weer in Nederland. Een zonnige bestemming is voor veel vakantiegangers een must. Bespaar niet alleen op je ticket, maar ook op je parkeerplaats bij Schiphol. Op de website van Lang Parkeren Schiphol kan je alle tarieven en beschikbaarheid vinden, boek op tijd, dat scheelt enorm in de prijs.