Het mooie Andalusië

Het mooie Andalusië, in het zuiden van Spanje, kan je het beste leren kennen met een leuke fly drive. Zo kan je op eigen tempo de historische steden bezoeken en natuurlijk door het afwisselende landschap rondreizen. Zelf had ik van tevoren alle overnachtingen geboekt, maar je kan natuurlijk ook gewoon op de bonnefooi gaan en een hotel boeken in een pittoresk plaatsje waar je op dat moment bent. Zo heb je de maximale vrijheid tijdens je vakantie. Persoonlijk vond ik het wel fijn dat ik alles had geregeld, omdat je dan toch weet waar je aan toe bent, maar dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Ik raad wel aan om van tevoren een auto te reserveren. Als je dit pas doet op het moment dat je aankomt op Malaga, dan kan je voor verrassingen komen te staan. Je moet bv. ineens betalen voor extra verzekeringen, de mensen achter de balie spreken misschien gebrekkig Engels waardoor het overleggen wat stroef loopt, etc. Bij een boeking van je auto in Nederland weet je zeker wat je betaalt en waarvoor je betaald. En nog een belangrijk argument: je hebt altijd een Nederlands kantoor achter je staan! Dus bij eventuele problemen bel je gewoon je boekingskantoor en zij lossen het probleem voor je op.

Eenmaal een vliegticket en auto geboekt, dan moet je je natuurlijk wel een beetje inlezen in de streek Andalusië…Zeker niet missen: Granada, Córdoba en Sevilla. Deze prachtige steden met vele bezienswaardigheden zijn echt een múst! Geniet van al het moois wat Andalusië te bieden heeft en verwen uzelf met een heerlijke Spaanse maaltijd in één van de vele gezellige restaurants. Wandel langs de uitgestrekte stranden en flaneer over de boulevards bij de badplaatsen. Bezoek ook de mooie nationale parken van Andalusië: National Park Doñana en National Park Sierra Nevada. Zeker doen als je de tijd hebt!

Na een heerlijke rondreis is het een aanrader om nog een paar dagen aan de kust te verblijven, zoals ik heb gedaan. Ik had Nerja aan het einde van mijn fly drive gepland. Gewoon een paar heerlijke ontspannen dagen aan het strand. Overdag lekker heerlijk luieren op het strand en ’s avonds een gezellig restaurantje opzoeken en daarna natuurlijk nog even wat drinken op één van de vele terrasjes. Een super afsluiting van mijn vakantie was dat!

Kortom: ben je op zoek naar cultuur, natuur en strand? Ga dan zeker naar het mooie Andalusië.

Over de auteur

Voor een verscheidenheid aan reizen naar Andalusië kan je kijken op de website van DTW Tours.